Mindenki nyer – ez igaz a valódi marketingben

Azért utáljuk a marketinget, mert a régi reklámokban, még mostani agyonmarketingelt szövegekben kilóg a lóláb, hogy valamit csak ránk akarnak erőltetni. Klaszikus, nyomulós marketing.  Ja és mert a marketing hazudik – mondják sokan az ismerőseim közül.

Rossz az, aki rosszul használja a marketing eszközeit – mondom én. Ki is fejtem, mert a szívem a valódi, őszinte marketingé!

Sőt, sokszor kimondottan hazudik, én cikkeket is írtam „hogyan vernek át marketinggel” témában. Pedig alapvetően nem a marketing a hazug, hanem az ember, aki mögötte van. Nem az egyéniség marketing lesz az őszinte, hanem az egyéniség, aki mögötte van.

Igazából a valódi marketing egészen más (itt írom le a marketing valódi definícióját). Semmi más nincs ami fontosabb lenne a marketing termékfejlesztésénél, mint az, hogy a leendő vevőt szolgálja. Nincs fontosabb a marketing kommunikációban, mint az, hogy az érdeklődőnek minden kérdésére válaszolhasson, őszintén.

Amikor Egyéniség Marketinget állítok a tevékenységed szolgálatába,

  • nem mondom meg, mit mondj.
  • Nem mondom meg, mit írjál.
  • Nem mondom meg, mit tegyél.
  • Te vagy az egyéniség. Te tudod, mit kell mndanod. Te tudod, mit kell írnod.

Én adok hozzá egy marketing rendszert, amibe beteheted. A motort, a kereket, a kormányt. ÉS menni fog, mert az egyedi emberek kapcsolatára van alapozva. Ez most a legtöbb, amit szívből indulóan megtehetsz a vevőidért.

A kressz sem mondja meg, mit tegyél. De ad egy rendszert, hogy veszély nélkül, sőt lehetőeleg gyorsan eljuthasson mindenki az uticéljához.

Az én rendszerem annyiban más, hogy azokkal az egyéniségekkel foglalkozik, akik a szívességüket, és felelősségvállalásukat rakják előre. Ezért ezen a szíves-örömes féltekén ilyen emberekkel találkozhatsz, ha te is ilyen egyéniség vagy. Nem tudom eleget mondani, hogy amit magamon átdolgoztam a megtanultakból, az már szinte marketingmentes marketing. Nem hazudik, ellenben mindig a „mindenki nyertes” alapgondolatra építkezik.

Itt, az én környezetemben, a hozzám hasonlóak,  többen is együtt utaznak egy autóban, mert öko a gondolkodásunk. Itt az élő dolgokat, a tudást és egyedi tapasztalatot becsüljük a legtöbbre. Itt előtérbe tesszük a kiteljesedést, a boldogságot, a jóérzés adását –kapását. Szeretünk egyszerre több dolgot tenni, mint például dolgozni és örülni, vagy sétálni (természetben járni) és közben beszélgetni, napi cselekedeteinket végezni, és közben marketing gondolkodással megmutatni szenvedélyünk szeleteit azoknak, akiket szolgálunk a munkánkkal.

Üdvözöllek az egyéniség marketing világában. Végy egy működő marketing  sémát, és öltöztesd fel az egyéniségeddel, és tedd az életed részévé.

About The Author

Kozma Emese Kinga

Író, online marketing szakember, életművész, költő, jó barát.... Ezeket szokták mondani rólam. De a legaranyosabb az volt, hogy királynői egyéniség - ebből lett az Egyéniség Marketing, ami viszont egészen biztosan a Marketing Királynője!